Nieuw leven

De lente is in aantocht.

Dat is aan alles te merken op ons eiland! De geuren, de kleuren, de stralende zon aan de hoge hemel, de hommeltjes en bijtje die zoemen tussen de lavendel. Onze tuin staat in bloei! De mimosa met haar mooie gele bloemen. De citroentjes en mandarijntjes worden geplukt. En het hele eiland ruikt heerlijk naar de amandelbloesem!

Een nieuw seizoen

De tuindeuren staan lekker open en daarmee brengen we de lente naar binnen. Casa Rosa maakt zich klaar voor weer een nieuw seizoen. Een seizoen waar ik naar uit kijk! Met magisch mooie reizen op ons programma. Ik kan niet wachten om mijn tafel te delen en de verbinding aan te gaan met lieve mensen, die het nu misschien wel harder dan ooit nodig hebben!

De lente geeft weer nieuw licht, nieuwe energie en maakt ons klaar voor alles wat komen gaat! En terwijl ik Casa Rosa een grondige voorjaarsschoonmaak geef, denk ik terug aan het vorige seizoen. De gasten die hier lekker bij konden komen en nieuwe intenties en dromen hebben uitgezet. En dat brengt me terug naar een bijzonder moment.

Een wens komt uit

Tijdens een women-only holdiday, waarbij alleenstaande vrouwen even heerlijk vakantie kunnen vieren bij mij op Mallorca en nieuwe vriendschappen aangaan, deelden we onze geheimen en verlangens met elkaar. Eén van de dames vertelde over haar intense verlangen om een kindje te mogen krijgen. Maar het leek haar niet gegund en het klokje tikte…

Onder de sterrenhemel sprak ik hier over met haar. Ik voelde haar verdriet. Ze wilde het zoooo graag, maar ze zat vast in het “Hoe?” en “Wat?” en haar hoofd draaide overuren. Ik vroeg haar bij me te komen liggen op het gras en haar handen op haar buik te leggen. Terwijl ze dat deed nodigde ik haar uit om te visualiseren dat er een kindje in haar buik groeide. “Voel maar hoe het trappelt tegen je handen, jouw kindje.” En op dat moment werden we getrakteerd op een vallende sterren regen. We voelden het in heel ons lichaam en ook ik was ervan overtuigd dat ze binnenkort mama zou worden.

Een bijzonder berichtje 

En terwijl ik mijmer over het aankomende seizoen en geniet van de geur van frisse was die hangt te drogen in de serre, krijg ik een appje binnen. “Lieve Dorien! Voordat ik het op de groepsapp zet, wil ik het jou als eerste laten weten. Ook omdat ik nog heel vaak terug moet denken aan het moment bij en met jou! Waar ik heel dankbaar voor ben. Ik geloof echt in wat je doet, dat deed ik al maar nu nog meer! Mijn grootste droom is uitgekomen en we zijn er heel blij mee! Ik ben zwanger! 12 weken en het gaat goed! Nogmaals super bedankt wat je me hebt laten voelen afgelopen zomer. Echt mijn mooiste ervaring ooit!”

Ik voel een traantje biggelen over mijn wang. Ik voel haar dankbaarheid. De dankbaarheid van nieuw leven. De liefde die ze nu door mag geven aan haar kindje. Wat een geschenk!

Wanneer ik later die dag naar de winkel rijd, zie ik dat er lammetjes zijn geboren ietsjes verderop. Ze lopen tussen de gele boterbloempjes te dartelen door de wei. Nieuw leven!!! Ik snuif de geur van de amandelbloesem op en voel me een gelukkig mens.

Lente, wat ben je mooi!!!

Liefs Dorien

Chat openen
App Dorien