Je bent zoals je denkt

Wat vertel jij jezelf wanneer je ’s ochtends in de spiegel kijkt? En zijn dit gedachten die je ook uit durft te spreken? Of is het iets wat je jezelf maar wijs maakt? Jouw gedachten bepalen je emotie en je emotie bepaalt jouw kijk op het leven, jouw realiteit.

Het is weer zo’n dag

Je kent ze vast wel, van die dagen dat je met het verkeerde been uit bed bent gestapt. Het dopje van de tandpasta op de grond valt en terwijl je bukt om hem op te rapen stoot je je hoofd, waardoor je kapsel weer een grote puinhoop is en terwijl je alles probeert te fatsoeneren schreeuwen je kinderen beneden dat de beker melk is omgevallen en ondertussen begint je telefoon te rinkelen, want er is gedoe op het werk. Is het weer zo’n dag??? Jup, het is weer zo’n dag!!!

Wat zou Beyonce doen?

Maar denk je dat Beyonce nooit haar tandpasta dopje laat vallen? Dat haar kinderen nooit een beker melk omkiepen? En zij nooit last heeft van een bad hair day? Eigenlijk is dat voor haar nog veel erger dan voor jou, want die beker van haar kinderen zal vast over een super duur tapijt zijn gevallen en tja zij moet haar kapper weer voor een paar honderd over laten komen…

Maar! Zeg eens eerlijk! Zou jij stiekem ook wel eens een Beyonce willen zijn? De Queen of POP!! Die ’s ochtends voor haar spiegel staat en denkt: “Damnnnnn girl, you look good!!! All the women are independent!!” en ze throwt nog ff haar hands de lucht in!!

De Queen in jou

Als je mijn blog hebt gelezen over “het huis achter mijn ogen” ben je wellicht geïnspireerd geraakt. Hoe ik vanuit een beschimmelde kelder ben gekomen op de plek waar ik nu ben, Casa Rosa. En ja, ik voel mijzelf echt de Queen van dit landgoed! En terugdenkend aan die tijd in de kelder, durf ik nu te zeggen dat ik me ook toen al een Queen voelde. Ze moest alleen nog even de moed vinden om haar troon te pakken.

Weet je nog? Je gedachten bepalen je emotie!

Om dit te begrijpen heb ik jaren lang veel boeken bestudeerd. Er was echter één man die mij enorm inspireerde en elke klassieker die hij noemde voegde ik aan mijn lijstje toe van ‘must-read’. The Secret, Think and grow Rich, As a man Thinketh, The Science of getting Rich. Boeken die mijn kijk op het leven hebben veranderd. En toen Michael Pilarczyk zijn eigen boek schreef “Master your Mindset” wilde ik meer! Ik volgde zijn online programma’s en bezocht zijn events. In 2016 zat ik bij hem op het podium op een kleinschalig event en daar sprak ik de woorden: “Ik wil ook het podium op, maar ik ben bang wat anderen van mij zullen vinden.” Cindy Koeman sprak me later aan en ze zei me: “Ah joh, die schijtende meeuwen die roeptoeteren maar wat. Geloof in jezelf. Ga in je kracht staan.”

“Dromen zijn zaadjes van een toekomstige werkelijkheid.”

En daar op dat podium is het zaadje geplant. Het heeft nog wat jaartjes geduurd, ik had tenslotte nog wat lessen te leren. En ja, ik kan nu oprecht zeggen dat ik mijn mooiste leven leef. Maar ben nog lang niet uitgeleerd. Ik heb nog steeds dromen.

Je bent zoals je denkt

Toen ik hoorde dat Michael een nieuw boek heeft uitgebracht “Je bent zoals je denkt”, wilde ik deze kennis mij zo snel mogelijk eigen maken. Zodat ik dit weer toe kan passen in mijn programma’s en door kan geven aan iedereen die ook de Queen van haar eigen landgoed wil zijn, de Beyonce op haar eigen podium.

“Je bent zoals je denkt” gaat over de kracht van je gedachten en hoe je door middel van die gedachten je dagelijkse leven vorm geeft. Wanneer je het proces van gedachten en hun magische werking werkelijk begrijpt en weet toe te passen, zul je in staat zijn om dromen en wensen om te zetten in realiteit.

Dankbaar

Omdat bol.com niet bezorgt op Mallorca heb ik (zoals Beyonce ook zou doen), Michael een berichtje gestuurd. En waren Michael en Cindy zo lief om ons vijf exemplaren van “Je bent zoals je denkt” te schenken. Hier, in Casa Rosa! Het was fijn om elkaar na lange tijd weer te zien, ons verhaal te kunnen delen en het “huis achter mijn ogen” te kunnen laten zien aan de mensen die mij al jaren zo enorm inspireren!

Ik ben een dankbaar mens!

Die nu even offline gaat om dit prachtige boek te lezen!

Liefs Dorien

Chat openen
App Dorien