Het valt je toe

“Toeval bestaat niet!”

Wanneer het stroomt. Wanneer je op de juiste tijd op de juiste plek bent, dan zul je je vaak verbazen van de opeenstapeling van toevalligheden. Herken je dit?

Hier in Casa Rosa is het inmiddels een dagelijkse uitspraak geworden. “Nou jaaaaa, dat is toevallig!” waarop de meeste mensen direct reageren: “Toeval bestaat niet!” En dat klopt. Toeval komt van het werkwoord toevallen. Het valt je toe. Een kans, een teken, een cadeau of een ontmoeting.

Hike Relax en een Vespa Scooter

Nu ik dit schrijf hebben we zes lieve mensen te gast in Casa Rosa. Dit keer niet voor mijn Retreat, maar voor een Hike & Relax week, met het motto “Niks moet, alles mag!” Zes gasten, die elkaar nog nooit eerder hebben ontmoet. Al voordat de reis begon ontdekten we in de groepsapp dat er twee gasten waren die een melkveebedrijf hebben gerund. Toevallig…was een andere gast die dag ervoor op de fiets langs één van hen gekomen, 50 kilometer van zijn woonplaats vandaan. Niet wetende dat hij een paar dagen later met hen deze mooie reis zou gaan maken.

Eenmaal aangekomen ontstaan er mooie gesprekken, waarbij een dame deelt dat ze ook nog eens graag een tour zou willen maken door Toscane op een Vespa scooter. Die avond vinden we een gezellig restaurantje. Er wordt binnen een tafel voor ons gedekt. En toevallig staat deze tafel voor een muurschildering met “jawel hoor!” de Toscaanse heuvels en twee Vespa scooters.

De kippetjes van Babs

Terwijl we lekker zitten te eten krijg ik een appje in een groepsapp van één van mijn Retreats eerder dit jaar. Babs is op vakantie in Griekenland en zij komt uit bij een huis, Casa Rosa genaamd. Uiteraard stuurt ze daar een foto’tje van. Maar even later komt er nog een foto van een bordje: “Babs studios en apartments” In haar droomvisualisatie zag ze kippen. Kippen zijn voor haar het teken dat ze op de goede weg zit. En uiteraard liepen er voor haar bordje een paar kippetjes te scharrelen.

Solliciteren in pyama

Op Instagram zie ik een fijn plaatje van mijn oppas uit Nederland. Ze is net (weer) aangekomen op Mallorca, 10 dagen na een verblijf bij ons in Casa Rosa. Waar zij in de droomvisualisatie zichzelf zag op een mediterraans eiland, omringd door kinderen. Een appje naar een Nederlands gezin hier op het eiland deed haar werk. Via, via, via kwam het uit bij een lief gezin met vier kinderen die op zoek waren naar een au-pair. Nog diezelfde avond zaten we om 23.00 uur met zijn allen aan de thee bij dit gezin en na een succesvol sollicitatiegesprek ging ze naar huis met een nieuwe baan in “the pocket”!

De libelle

Ik zou een boek kunnen vullen over alle toevalligheden hier. Echter, één bijzonder moment wil ik nog graag met jullie delen. Begin september, tijdens een Retreat waarbij de deelnemers echt enorme stappen hebben gemaakt, sloten wij op de laatste dag af met een intense en ontroerende oefening. Ik adviseerde om daarna het water in te gaan om af te spoelen en te beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Op dat moment verscheen er een prachtige libelle ten tonele. Zij vloog boven het water en maakte om ieders hoofd een rondje, alsof ze hen zuiverde en nieuw geluk mee gaf. 

Al deze momentjes geven mij elke keer weer kippenvel. Zoals de kippetjes van Babs is dat voor mij een teken dat ik op de goede plek ben. Dankbaar dat ik dit mag delen.

Liefs Dorien

P.S. Deze blog is gepubliceerd in HX-Magazine editie winter 2021

Chat openen
App Dorien