De omgeving

Casa Rosa

Een idylische wereld

Casa Rosa is gelegen in een bergdorpje, ten noord westen van Palma. Het ligt in het Tramuntana gebergte, midden in beschermd Unesco gebied. Vanaf het vliegveld is het 20 minuten rijden. Eenmaal de hoofdweg af, waan je jezelf in een idylissche wereld waar je ook even geen internet en telefoonbereik hebt. Je voelt de verandering van energie en rijdt midden door de bossen naar het landgoed van Casa Rosa. Waar je een ezel en een paard tegenkomt en waar we elk uur worden getrakteerd op een vliegshow van een of meerdere roofvogels. Het tjirpende geluid van de krekels en het gefluit van alle bijzondere vogels geeft je een warm welkom.

 

Het uitzicht op de bergen om ons heen is fenomenaal.
Een waar paradijs voor de natuurliefhebber!

Boetiekjes, bergen en zee

Het nabij gelegen bergdorpje kent een leuke ramblass met een paar gezellige restaurantjes waar je typische mallorcaanse gerechten kunt eten. Tevens is er ook een pizzeria, twee supermarktjes, een groenteboer, apotheek en nog wat leuke boetiekjes. Het zijn voornamelijk de locals die we hier tegenkomen.

In de nabije omgeving zijn de wat meer toerische plaatsen Deia, Soller en Valldemossa absoluut de moeite waard voor een bezoek. Alleen de route er naartoe is al een feest voor de bergliefhebbers. Of je dit nu per auto, per fiets of te voet doet, bij elke bocht wordt je getrakteerd op weer een nieuw wonderschoon uitzicht.

En bij het eilandleven hoort natuurlijk de zee! Het heerlijke, heldere water, de mooie baaitjes en vriendelijke mallorcanen in de strandtentjes. Op ongeveer 20 minuten rijden tref je de mooiste baaitjes en fijnste plekjes om een duik in zee te kunnen nemen of een bootje te huren en een aantal uren op het water te vertoeven. In het westen de wat ruigere kliffen, in het zuiden de zandstranden en wat meer vertier.

Ruig en wonderschoon

De stad Palma staat bol van cultuur. Diverse musea, kerkjes en de grote indrukwekkende kathedraal. De stad zelf kent heel veel kleine steegjes die uitkomen op pleintjes met pittoreske restaurantjes en barretjes. Je hebt hier helemaal niet door dat je in een grote stad verblijft. In de haven van Palma kijk je je ogen uit. Wat een boten! Van kleine schattige vissersbootjes tot mega grote luxe jachten.

Al met al is de omgeving van Casa Rosa heel erg divers. Binnen een kwartier rijd je van de bruisende stad aan de zee naar de pittorske dorpjes in de bergen. Afwisselend en toch ook sereen. Actief en toch ook rustig. Groots en toch ook knus. Ruig en toch ook wonderschoon!

Wil jij ook meer uit je leven,
je werk of je onderneming halen?

En wil je weten hoe je dit doet?

Vraag via de Whatsapp-knop rechts onderin een vrijblijvend inspiratiegesprek met me aan.

App Dorien